Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

24-10-2020

Datum:                Zaterdag 24 oktober 2020
Tijd:                     16.00 - 16.45 uur
Entree:                Vrij, met uitgangscollecte (suggestie: € 5,00)

Directie en bestuur van de Stichting Stevenskerk nemen de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Daarom volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn er maximaal 100 zitplaatsen beschikbaar.

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens
Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd.

Vandaag: Trio Panache Marte Gerritsma

Trio Panache is een jong professioneel piano trio bestaande uit Marte, Elisabeth en Sabine.
De drie leerden elkaar kennen tijdens hun conservatoriumtijd in Utrecht.
Sabine en Elisabeth vormen al jaren samen een duo. In de zomer van 2017 ontstond de samenwerking met Marte, waarmee trio Panache tot stand kwam.
Het trio is van alle markten thuis van klassiek tot romantiek, van Piazzolla tot Vivaldi.

Sabine van Lier
studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Chris Duindam, waar zij in 2012 haar bachelor afsloot met een 9. Zij vervolgde haar masterstudie in Rotterdam bij Gordan Nikolic en later in Bremen bij Thomas Klug. Ze rondde daar in 2016 haar studie als uitvoerend musicus, cum laude af. Sabine speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten en speelt op een instrument gebouwd door Erhard Uebel, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal muziekinstrumentenfonds. Naast haar uitvoerende praktijk is Sabine actief als viooldocente bij scholen in de kunst te Amersfoort en in Utrecht heeft ze haar eigen privélespraktijk.

Marte Gerritsma
studeerde piano in Utrecht bij Martyn van den Hoek en later aan het Artez conservatorium in Zwolle bij Frank van der Laar. Ze rondde daar in 2017 met een 9 haar master af.
Nu is Marte actief in diverse kamermuziekensembles.
Zo is ze, behalve onderdeel van Trio Panache, ook één van de pianisten van het Horizonkwartet. Daarmee trad ze meermaals op tijdens het World Minimal Music Festival in het muziekgebouw aan 't ij met werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Daarnaast vormt ze pianoduo Marten en Marte samen met pianist Ruben Tekelenburg en werkt ze samen met Altvioliste Rinde Yildiz.

Elisabeth Schijns
studeerde cello aan het conservatorium van Utrecht bij Ran Varon en studeerde af with honours.
Zij rondde in 2016 haar master als uitvoerend musicus af bij Timora Rosler met een 9,5 en vervolgde haar studie bij France Springuel, waar zij twee jaar later met grote onderscheiding afstudeerde aan het koninklijk conservatorium te Antwerpen.
In 2016-2017 volgde Elisabeth de orkestacademie bij het Gelders orkest, waar haar liefde voor orkestspel enorm is gegroeid. Tegenwoordig remplaceert ze in verschillende orkesten, zoals het Gelders orkest en de nieuwe Philharmonie Utrecht en is zij als kamermusicus actief in diverse ensembles. Sinds 2008 heeft Elisabeth haar privélespraktijk aan huis.

Programma in voorbereiding

Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer.
Met financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volgende Zaterdagmiddagmuziek in de Stevens

Zaterdag  31       Jeugdig Orgeltalent: Matthijs Breukhoven

Zaterdag   7        Capella Cumerana, Kathedrale Koormuziek (Choral Evensong)

Zaterdag   5        Capella Cumerana, Kathedrale Koormuziek (Choral Evensong)