Volg de vergulding van de ornamenten aan het Königorgel! Deel 2

03-02-2020

In de Stevenskerk wordt er hard gewerkt aan de vergulding van de ornamenten aan het Königorgel. Sommige ornamenten moeten nog eerst volledig gerestaureerd worden alvorens ze worden voorzien van een nieuwe laag bladgoud. Het vergulden van de rozetten en andere ornamenten is de grootste klus.

Bekijk hieronder een filmpje waarin een nieuwe krul voor het houtsnijwerk wordt afgetekend.

Om het vergulden van de ornamenten te kunnen bekostigen is de actie Wij gaan voor goud! gestart. Met deze actie zijn er al 70 rozetten geadopteerd en is er een derde van het streefbedrag opgehaald. We zijn alle adoptanten en begunstigers zeer dankbaar hiervoor. Maar we hebben uw hulp nog steeds hard nodig want we zijn er nog niet helemaal. Wilt u ook bijdragen en een of meerdere rozetten adopteren? Kijk hier voor meer informatie. Bijdragen met een eenmalige donatie en/of vriend worden van de Stevenskerk kan natuurlijk ook.