Stevenskring

De Stevenskring - hart en ziel van de Stevenskerk

Voor de ontvangst van bezoekers is de Stevenskerk zoek naar Gastvrouwen/Gastheren.
Het betreft een vrijwilligersfunctie voor 10 á 15 uur per maand.

Jaarlijks trekt de Stevenskerk ruim 160.000 bezoekers uit binnen- en buitenland want een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet!

Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit.  Het doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is een open huis,  een ‘tempel zonder drempel’: er is vaak iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Tientallen vrijwilligers waaronder Gastvrouwen/Gastheren garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling.

Voor de ontvangst van bezoekers werken we met teams van drie Gastvrouwen/Gastheren. Zij zorgen ervoor dat bezoekers gastvrij onthaald worden en leiden hen rond in dit bijzondere gebouw. Ook liggen er taken op het gebied van bestuur en zijn er werkgroepen op gebieden als scholing, ICT, folders en informatiemateriaal, etc.

Wie ben jij:

Je draagt de Stevenskerk een warm hart toe

Je bent gastvrij, enthousiast en klantgericht

Je hebt ervaring in het werken met bezoekers en weet hen met een goed verhaal te raken

Je hebt een open, communicatieve en flexibele houding

Je hebt aantoonbare affiniteit met kunst en cultuur en bezoekt zelf graag kerken

Je spreekt Engels en bij voorkeur ook Duits

Je bent bereid te werken op vrijwillige basis. Je kunt minimaal drie keer per maand werken. Het team werkt doorgaans in diensten van 10:00 tot 13.45 uur en van 13.45 tot 17:00 uur. In de wintermaanden (januari en februari) is de kerk (vooralsnog) gesloten.

Wat bieden wij?

We verzorgen een inwerk- programma en begeleiding

Je bent tijdens je werk in de kerk WA-verzekerd

Je bent welkom bij speciale gelegenheden waar vrijwilligers voor worden uitgenodigd. (o.a. officiële openingen, rondleidingen)

Je gaat werken in een prachtig gebouw met een afwisselend programma van activiteiten

Wil jij je bijdrage leveren als Gastvrouw/Gastheer?

Je sollicitatie kun je richten aan: info@stevenskerk.nl