De Stevenskerk - het 'klinkende' hart van Nijmegen

Vraag een Nijmegenaar wanneer hij thuis is en hij antwoordt ‘als ik de Stevenskerk zie’. Meer nog dan de Waalbrug is de Stevenskerk het symbool van Nijmegen. De Stevenskerk is al eeuwenlang letterlijk en figuurlijk het hart van de stad en zit al net zolang in de harten van de Nijmegenaren.

De Stevenskerk is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en niet gebonden aan een kerkgenootschap of particulier belang. Zij is een belangrijke verbindende factor voor de Nijmeegse samenleving en kan niet zonder de steun van die samenleving. Geven aan een culturele ANBI brengt fiscale voordelen met zich mee. Bereken uw voordeel met de rekenmodule van Anbigift.nl.

Vriend van de Stevenskerk

Al voor € 3,50 maand bent u Vriend en helpt u mee aan de instandhouding en verduurzaming van de Stevenskerk. Maar ook een ander periodiek bedrag of een eenmalige donatie is mogelijk. Voor onze Vrienden organiseren we regelmatig informatieve bijeenkomsten in de Stevenskerk. Waar mogelijk bieden we kortingen op concerten. Als Vriend ontvangt u onze nieuwsbrieven en  programma’s waarmee we u op de hoogte houden van de activiteiten in de kerk en van allerlei interessante zaken rond dit prachtige monument. Word meteen Vriend van de Stevenskerk:

Word Vriend!

Stevenier

Steveniers dragen bij aan het vaste onderhoud van de Stevenskerk door per jaar € 365,- of meer te doneren aan de kerk. Ze vormen een fonds; ieder lid onderhoudt symbolisch één dag in het jaar de kerk. Deze bijdrage wordt vastgelegd in een periodieke overeenkomst voorn minimaal 5 jaar met eventueel een betalingsvolmacht. Hiermee is dankzij de Geefwet uw bijdrage voor 125% fiscaal aftrekbaar*. Ook als bedrijf kunt u Stevenier worden. Voor Zakelijke Steveniers geldt een minimale periode van 3 jaar.

Als Stevenier profiteert u van alle voordelen van de Vrienden én ontvangen daarnaast het Steveniersbeeldje. Indien gewenst worden zij op een zelfgekozen datum als 'Stevenier van de dag’ vermeld in de kerk.

Bekijk de video en neem contact met Paul Schreurs voor informatie over het Stevenierschap via 024 360 47 10 of p.schreurs@stevenskerk.nl. U kunt ook meteen Stevenier worden:

Word Stevenier!

Nalaten aan de Stevenskerk

De meeste giften worden bij leven gegeven, maar wist u dat u Stichting Stevenskerk in uw testament kunt opnemen? De Stevenskerk heeft altijd een belangrijke functie voor de identiteit van Nijmegen en de Nijmegenaren gehad. Met uw nalatenschap wordt geïnvesteerd in het restaureren en renoveren van het gebouw, zoals dit ‘klinkend hart’ van Nijmegen verdient. U draagt bij aan een duurzame toekomst voor de Stevenskerk en zorgt dat deze haar belangrijk functie voor Nijmegen kan voorzetten.

Meer weten over nalaten aan de Stevenskerk? Vraag de brochure ‘Geef de Stevenskerk door!’ aan of neem contact op met Paul Schreurs via 024 360 47 10 of p.schreurs@stevenskerk.nl.

* Kijk op de website van de belastingdienst voor de meest actuele regeling. Weten wat uw fiscale voordelen zouden kunnen zijn? Bereken het met de rekenmodule van Anbigift.nl of vraag het uw belastingadviseur.

Eenmalig doneren of een schenking doen

Wij zijn dankbaar voor iedere donatie. Doe een donatie via tikkie, machtig ons voor een eenmalige donatie via het aanmeldformulier of maak uw donatie over op rekeningnummer NL04 RABO 0314 1939 44 t.a.v. Stichting Stevenskerk te Nijmegen. Vanwege de privacy wetgeving deelt uw bank geen adresgegevens met derden. Bent u nog geen bekende van ons? Stuur een bericht naar p.schreurs@stevenskerk.nl, zodat wij de ontvangst van uw gift kunnen bevestigen. Overweegt u om een bijzondere schenking te doen met eventueel een bepaald doel of voor een specifiek project? Neem dan contact op met onze collega Paul Schreurs via p.schreurs@stevenskerk.nl of 024-3604710.

Privacybeleid