'We zullen doorgaan!'

De Stevenskerk is even gesloten, maar de klokken blijven klinken.

Onze stad is vrijwel helemaal stilgevallen. Ook rond de Stevenskerk is het rustig, bijna sereen soms. Alle activiteiten van de komende maanden zijn afgelast of verplaatst en de kerk is voorlopig gesloten. Kortom, de Stevenskerk is leeg. We missen uw aanwezigheid enorm.

Het zijn bijzondere en lastige tijden dus. Net als veel ondernemers, bedrijven en (culturele) instellingen zijn onze inkomsten volledig weggevallen. Sinds half maart ontvangt Stichting Stevenskerk geen inkomsten meer uit de verhuur van het gebouw of uit donaties van bezoekers. Het is nog onzeker in hoeverre we aanspraak kunnen maken op steun van de overheid. Daarbij ontvangt Stichting Stevenskerk geen reguliere subsidie van de gemeente.

Maar de klokken blijven luiden en ze roepen ons op om door te gaan! Het carillon werd maandag 30 maart prachtig bespeeld door Malgosia Fiebig, die het lied `We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy over de stad liet uitklinken. Beheerder Rens zit nog trouw op zijn post, de medewerkers van Stichting Stevenskerk zetten zich vanuit huis in voor het behoud van het monument en er wordt, de maatregelen van het RIVM in acht nemende, hard doorgewerkt aan de restauratie van het Königorgel.

We zullen doorgaan, samen met u. We hebben uw hulp hard nodig en vragen u daarom de Stevenskerk, het klinkend hart van Nijmegen, de komende tijd te ondersteunen met een (extra) donatie. Dat kunt u doen door Vriend te worden of door een eenmalige gift te doen via Tikkie

OF

Wilt u graag een specifiek project ondersteunen? De crowdfundingsactie ‘Wij gaan voor goud!’ loopt nog steeds! Klik hier voor het adopteren van een gouden rozet.  U kunt uw eenmalige gift ook overmaken op rekeningnummer NL30ABNA0527985279 t.a.v Stichting Stevenskerk.

Hartelijk dank voor uw steun. Let goed op elkaar, en blijft u vooral gezond.

We hopen u snel weer in de Stevenskerk te kunnen ontvangen!